Aspvik

På Aspvik finns flera olika stall, två lösdrifter, många hagar och mycket service. Här har vi samlat all information om gården och hur det fungerar här hos oss. Hör av dig om du har frågor eller vill veta mer! 


Stallarna 

På Aspvik finns det fyra olika stall (Gamla stallet, 4-hästar stallet, uteboxarna, 3-hästar stallet och Stora stallet) samt två lösdrifter. 

Gamla stallet

Gamla stallet (även kallat lilla) har plats för 16 hästar totalt. Det finns spolspilta, två sadelkammare, foderkammare och uppvärmt kök samt toalett. Stallet är ej uppvärmt men isolerat. Det finns plats för utrustning i ditt skåp eller den rymliga hyllan i sadelkammaren.  På boxen finns det en täckeshängare per häst och en krok till grimma och grimskaft. Hästarna får mat 4 gånger per dag och är ute större delen av dagen efter väder. 

4-Hästar stallet

4-hästar stallet består av fyra stycken boxar. I stallet finns inget hårt golv, hästarna står därför direkt på jorden eller med gummimatta mellan jorden och spånet. Det finns en hylla i stallet som de inackorderade delar på. Detta stall är ett kallstall. Tillgång till sadelkammare, spolspilta, förvaring och täckestork finns i andra byggnader på gården. Hästarna får mat 4 gånger om dagen och är ute större delen av dagen efter väderlek.

3-Hästar stallet

3-Hästar stallet består av tre boxar i lyxig miljö. Stallet består av tre stycket ''storhäst-boxar" samt har egen sadelkammare. En täckes hängare till varje box finns också. Vattenkran och foder finns precis utanför. Spolspilta finns i huvudbyggnaden, ca 2 minuters promenad. Hästarna får mat fyra gånger per dag och är ute större delen av dagen efter väder och vind.

Stora Stallet

Stora stallet är i direkt anslutning till ridhuset. Som uppstallad i stora stallet får du tillgång till, sadel- och tränshängare, omklädnings skåp, förvaringsskåp, förvaringshylla och en stor rymlig box i underbar miljö. I stora stallet finns många uppställningsplatser i gången samt fem stycken spolspiltor med varm och kall vatten. Det finns 17 boxar i stora stallet. Du har nära till spolspiltor, täckestork, tvättmaskin, foder och ridhus/ridbana. Hästarna får mat fyra gånger per dag och är ute större delen av dagen efter väder. Det finns lådor vid varje box för mindre förvaring och hyllor i gången för foderlådor. 

Uteboxarna

På Aspvik finns det 6 stycken uteboxar. Luckorna är vindtäta vilket är bra vid dåligt väder. Förvaring finns utanpå boxarna för t.ex. täcken. Du har tillgång till sadelkammare och förvaring i en annan byggnad precis bredvid boxarna. Hästarna får mat fyra gånger per dag och är ute större delen av dagen efter väder och vind.


Lösdrifterna

Aspvik har en stor lösdrift och en mindre där hästarna går i blandad flock och ålder. Hästarna har fri tillgång till grovfoder och hagen mockas flera gånger per vecka. Du har tillgång till sadelkammare, foderkammare, förvaring, spolspilta och skötplatser i en angränsande byggnad. Behöver din häst tillfälligt stå på box går det att ordna. 


Vi har fullservice där du kan välja att köpa allt på en gång eller också väljer du ett baspaket och lägger till vid behov. Här kan du läsa om våra tjänster.


Hagarna

På Aspvik finns det fantastiska hagar som passar alla olika typer av häst. Det finns med lite bete, mycket bete, hingsstängsel och dubbla stängsel för rymmare. Hästarna går antingen en och en, två och två eller fler, vi hittar en lösning som passar dig och din häst. 

Gamla stallet har två sjukhagar och de övriga stallen har tre sjukhagar. Hagarna är utrustade med vattenkar eller ho, till flera hagar finns det rinnande vatten sommartid. 

Hagarna är omringade av mycket skog vilket gör de till en trivsam miljö för hästarna och skugga året om. Hästarna går ute mellan 06-15 på vintern och mellan 06-17 på sommaren. Om man vill kan man beställa halm i små bal eller stor bal att lägga i hagen, det finns både vetehalm och havrehalm att välja på. Hästarna äter alltid lunch i hagen runt kl 11. 


Våra ridbanor och ridhuset

Det finns två utebanor, ett stort ridhus och oändligt med uteritts möjligheter

Ridhus

Ridhuset är 30x70 stort med ett välskött underlag. Ridhuset harvas, vattnas och saltas löpande för att hålla det i toppskick. Ridhuset är ej uppvärmt men isolerat så det skyddar mot blåst, regn och viss kyla mm. Det finns hinderpark för hoppning och markarbete i ridhuset att använda. Ridhuset är alltid öppet och kan ej bokas - endast vid hoppträning torsdagar som annan ridning får ske på utebanorna. Ridhuset har även läktare och ett café. 

Stora utebanan

Stora utebanan är 40x80 m stor med sand som underlag. Belysning finns runt hela banan så det även går att rida sent på kvällen när det är becksvart ute. På utebanan finns även en bank, en pullermanngrav och en stor hinderpark. Det finns två ingångar och ett fika bort för publik att sitta på. Banan harvas, vattnas, saltas och är i gott skick året om. Den här banan passar för dig som vill ha mycket yta, öva hoppning eller träna din tittiga häst. 

Lilla utebanan

Lilla utebanan är 15x30 stor med sandunderlag. Banan vattnas, harvas, saltas och är i gott skick året om. Belysning finns liksom en enklare hinderpark. Den här banan är bra för dig som vill träna löshoppning, rida på en mindre yta, longera, öva frihetsdressyr eller markarbete. 

Foto: Majken Antonsson
Foto: Majken Antonsson

Uteritts möjligheter

På Aspvik finns en underbar omgivning med oändligt med uteritts möjligheter. Den 1 kilometer långa galoppslingan ligger 5 min ifrån ridhuset. Badstrand vid Mälaren för häst finns 1 timme bort i skritt. För den modiga hästen och ryttaren finns möjligheten att rida över järnvägsbron som sedan leder till Upplands Bros ridskolas fantastiska ridslingor, där finns även en lång galoppbacke och många långa galoppsträckor. Runt om Aspvik finns det oändligt med skog och grusvägar och även ängar för galopp. Alla ridslingor är markerade med trästolpar som har gul målad topp.

Hästbadplats 

Karta över rid slingor på lennartsnäs halvön. (De gula vägarna är rid slingor)

Ridväg  

Hästvård och bekvämligheter

Skrittmaskin

Skrittmaskinen är en lyxig åtgärd som fungerar året runt. Hastigheten går att anpassa efter hästens bekväma tempo. Skrittmaskinen byter automatiskt varv vid jämna mellanrum för variation för hästen. Vill du ha din häst i skrittmaskinen en stund under dagen kan vi självklart hjälpa dig med det.

Träning enskilt eller i grupp

Aspvik erbjuder träning för din häst och dig efter eget upplägg eller också kommer du till veckans gruppträningar - läs mer här 

Vi kan också rida in, sätta igång eller träna din häst efter behov. 

Dusch och omklädningsrum finns i Stora stallet och i Gamla stallet finns det omklädningsrum. Extra praktiskt för dig som åker buss och pendel till stallet. 

Café

Slappna av i Aspviks café efter en kall vinterdag eller en varm sommar dag. Kolla på träningar medans du äter och fikar. Menyn anpassas efter årstid. Öppettider tisdag och torsdag kl 17:30-19:30 samt vid aktiviteter. Vi serverar dagens middag, toast, fika, smågodis, dricka och kaffe/the. Vintertid finns serveringen i ridhuset, en trappa upp med fönster in i ridhuset, och sommartid håller vi till vid ridbanan på baksidan.